Julefrokost i Beboerhuset
Vi rykker endnu engang ind i Christianshavns Beboerhus og laver et brag af en grøn julefrokost - sæt kryds i kalenderen!
Vi rykker endnu engang ind i Christianshavns Beboerhus og laver et brag af en grøn julefrokost - sæt kryds i kalenderen!
Foredrag med bid i: Kan kunst og kultur omstille landbruget?
25. september, 2025 kl. 16.00-19.30. Hos Rødder i Pladefabrikken, Bispevej 4A
Skal vi lykkes med en omstilling af landbruget, er der brug for radikale forandringer, men også radikale fortællinger, der kan forandre vores kollektive bevidsthed om landbruget. Andelsgaarde, Rødder og Madland inviterer til Foredrag med bid i: Kan kunst og kultur omstille landbruget med foredrag, film, grønne snacks og mulighed for fællesspisning.
Kom med til Biodiversitetsfestival på Grønt Marked den 21. sept, som hylder og fejrer kulturel og biologisk mangfoldighed på den københavnske madscene.
Vi er på programmet sammen med Frøsamlerne under Madland Samtale: Fra frø til feast – Hvem sikrer mangfoldighed på tallerkenen?
Rødder griller alt godt fra marken og sørger for et velsmagende og fyldigt måltid, der tilsammen udgør en lækker, økologisk menu på sommerens bedste, økologiske råvarer.
Der vil være en åben bar med saft til både børn og voksne og friske grøntsager, foruden alt det farverige og knasende på grillen.
PROGRAM
Kl. 17.00 åbner Rødder baren med et økologisk udvalg af vine, øl og børnesaft
KL. 17.30 serverer Rødder et velsmagende måltid propfyldt med sommerens bedste råvarer fra små regenerative og økologiske jordbrug og havens skønne urter
kl. 18.00 - 19.00 er der en sjov aktivitet for børnene, hvor der både skal smages og sanses
kl. 19 - 20 kan du komme på en guidet rundvisning i skolehaven og høre historien om Københavns ældste skolehave (eller du kan
tage tidligere hjem og putte de mindste)
Vi rykker til Roskilde Festival med langbord og grøntsagshyldest!
Sæt kryds i kalenderen og kom forbi til grillhygge, åben bar, musik og måske en omgang petanque, når vi holder grillfest i vores dejlige grønne gård i Pladefabrikken.🥂
Sammen med vores venner fra Goose disker vi op med sommerens lækreste hotters med smage fra det moderne kinesiske køkken og sommerens bedste råvarer.
Alt øko, alt godt og Ingen tilmelding I dukker bare op, men kom tidligt for vi kører fra 17 til udsolgt🥳
12. jun. 2025 17.00 - 22.00
Vasbygade 10, 2450 - København
TAG CO-LAB’s første community-middag, hvor vi serverer en økologisk og vegetarisk gryde.
Dato & tid: 12. juni 2025, kl. 17.00–21.00
Sted: Spor 10, Vasbygade 10, 2450 København SV
Pris: 150 kr. – prisen dækker maden og aftenens program. Drikkevarer kan tilkøbes på aftenen.
Hvem er det, der går forrest for et regenerativt hav? Madland præsenterer i samarbejde med Patagonia og GSFR danmarkspremieren på dokumentaren Silent Waters. Derefter følger en samtale om livet i havet (eller mangel på samme) med filmskaberen og nogle af dem, der hver dag arbejder for livets vilkår i havet – gennem folkeoplysning såvel som bag fiskedisken. Mød 5 blå madsystembrydere, der på hver deres måde arbejder for et regenerativt hav.
16.00 Velkommen
Johan Flyvbjerg, lystfisker og stifter, Ingen Burfisk i Havet og Marie Sainabou Jeng, stifter, Madland
16.10 Danmarkspremiere på dokumentaren Silent Waters
I Silent Waters udforsker den islandske filmskaber, Oskar Pall Sveinsson, den presserende kamp for at beskytte Islands vilde laksefloder mod de voksende trusler fra lakseopdræt med åbne net og klimaforandringer. Dokumentaren drager paralleller til Norges nylige lukning af 33 ikoniske floder og fremhæver den ødelæggende indvirkning på levebrød, økosystemer og en 200 år gammel fiskeritradition. Gennem overbevisende interviews dykker filmen ned i laksefiskeriets rige historie i både Norge og Island, og viser dets kulturelle og økonomiske betydning for landsbysamfundene samtidig med, at den afslører de under overfladen skjulte trusler, som lakseopdrætsindustrien udgør. Med betagende billeder af Islands og Norges uberørte floder og intime personlige historier fra dem, der er dedikeret til at bevare dem, fungerer Silent Waters både som et wake-up call og et opråb om at beskytte en af verdens sidste højborge for vilde atlanterhavslaks for fremtidige generationer.
17.00 Madland Samtale: Fisken på disken – Hvad kan vi egentlig spise med omtanke?
Jacob Veiss, CEO, Skagen Salmon; Johan Flyvbjerg, lystfisker og stifter, Ingen Burfisk i Havet. Modereres af Marie Sainabou Jeng, stifter, Madland.
17.30 Pause
17.45 Mød 5 madsystembrydere
Mød dem der er sprunget først i for at bryde det blå madsystem, som vi kender det, i Madlands velkendte format Mød 5 madystembrydere:
Anna Borg, fiskehandler, Annas Fiskekasser
Karl Michael Sloth, stifter, Den Levende Fiskerihavn
Kathrine Stange, formidler, Havhøst
Esben Grundtvig, kok, Rødder
Marie Vedel, kok, Café Fjordliv og Restaurant Sagafjord
Traditionen tro hilser vi foråret velkommen på Lerbjerggård med en vegetarisk og økologisk påskefrokost i Andelsgaardes smukke fælleshus. Vi serverer en grøn fortolkning af den klassiske påskefrokost (suppleret med hvad der titter frem på marken). Der vil være åben bar med naturvin, økoøl, saft og andre ikke-alkoholiske alternativer.
Det sker søndag den 20. april. Baren åbner kl. 13 og påskefrokosten serveres 13.30.
Pris for 6-retters menu 375 kr.
Børneversion 150 kr.
Menu
Carpaccio af selleri med gulerodsjuice, urteolie, sukkertang og urt fra marken
Brændte gulerødder i vallesauce med fennikelfrø og syltede sennepsfrø
Surdejsbrød med Rødders hummus
……………………….
Chlodnik - læskende, lyserød suppe med urter og æg
……………………….
Grillede monsterbeder, svampe fra FungaFarm, dansk bælg og ramsløg
Kartoffelsalat med spæd salat fra marken og urter
……………………..
Tærte med, gulerod, creme, knas og havesyre
Den 28. februar fra kl. 11.30-14.00 kommer vores nye naboer Baijie og Lan-xin og overtager vores frokost med konceptet fra deres nye deli Goose, som åbner lige om lidt rundt om hjørnet fra Pladefabrikken. Goose er en moderne kinesisk deli og fermenteringslaboratorium, hvor menuen er fyldt med kraftfulde og komfortgivende smage.
Goose og Rødder er mere end bare lokale venner i NV – vi deler også kærlighed til de fantastiske smage fra økologiske, sæsonbetonede og lokalt dyrkede grøntsager.
Du skal ikke bestille bord i forvejen - bare kom og få en lækker frokost!
🍙 Zòngzi – Sticky rice-dumplings med Ingridærter, dampet i bambusblade med græskar og jiàng
🥚 Dampet silkeblødt æg toppet med chili crisp og peanuts
🥒 Lacto-fermenterede pickles med grøn te
🍡 Tāng Yuán – Sticky rice-bidder med sort sesam og lapsang souchong-crumble
Kom med når vi igen skal fejre fællesskabet og livet i Københavns dejligste kvarter.
Lokale nordvest-virksomheder har slået pjalterne sammen og inviterer til Vinterbazar i NordVest, hvor der vil være masser af hygge, mad, boder, musik, velgørenhed, og hvad vi ellers sammen kan finde på
Come and join the fundraiser for Aleb Beirut, a humanitarian initiative that coordinates and provide aid in Lebanon.
From 16:00 we open the doors with food and drinks.
Rødder will be cooking up a tasty vegan organic dish, and their bar will be stocked with specially selected drinks and coctails for the fundraiser.
Some of Copenhagens finest DJ's will be playing some tunes for us to celebrate the power of community, when we together will raise funds for Aleb in Beirut.
DJ's :
Mashti
Rita Blue
Dalholt
Simon Witzansky
Eastern Fire
Everyday Aleb makes and distributes over 600 meals for displaced people in need, aswell as hosts and other community members.
Go follow them on Instagram for daily updates: @alebeirut
MENU
Rodcarpaccio med gamle solbær og dild
Brinkholm græskar i cremet, bagt, fermenteret og tørret version
Røget og bagt knoldselleri med æblecidersauce, bladkål, bagte æbler og bagte danske linser
Rehydrerede kartofler, pastinakcreme og boghvede
Rødkål med rødkål, toppet med rødkål
Surdejsbrød med lun creme af bønner, svampe, laurbær og allehånde
Lille sød overraskelse fra køkkenet med kvæde
Den 12. november - kl. 16.30-17.30. Hos Rødder på Bispevej 4A i NV
Baren åbner kl. 16, og der er mulighed for at blive hængende efter foredraget og spise aftensmad fra kl. 18-19. Rødder laver en god, økologisk gryde med masser af vintergrønt og Rødders eget brød på siden. Det koster 95 kr. og kan købes på dagen.
Den grønne trepart har som målsætning at skabe mere plads til natur, biodiversitet og sikre bedre vandmiljø. Ambitionen er at kæmpe landbrugsarealer omdannes til skov og natur og samtidig skal landbruget dyrkes langt mindre intensivt. Men hvad betyder den?
Sammen med en række eksperter og meningsdannere behandler vi landbrugets fremtid og zoomer ind på, hvad aftalen betyder for småskalalandbrug, omlægning til mere plantebaserede produktion og forbrug, CO2-afgifter og kvælstofudledninger.
Sammen med en række eksperter og meningsdannere behandler vi landbrugets fremtid og zoomer ind på, hvad aftalen betyder for småskalalandbrug, omlægning til mere plantebaserede produktion og forbrug, CO2-afgifter og kvælstofudledninger. I Panelet kan du møde:
Nanna Thomsen, jordbruger og forvalter på Lerbjerggaard, Andelsgaarde
Emil Nielsen, pressechef for Danmarks Naturfredningsforening
Christian Fromberg, kampagneleder hos Greenpeace for landbrug, skov og natur
”Foredrag med bid i” er arrangeret af Andelsgaarde i samarbejde med Rødder og Madland og dukker op hos Rødderne i løbet af 2024. Foredragsrækken behandler landbrugets aktuelle problemer sammen med foredragsholdere med holdninger og bid i, som har en dyb viden og store ambitioner om et anderledes landbrug. Med i billetten er der altid en lille, grøn snack.
Vi glæder os til at se jer!
2. oktober løber 3. udgave af sæsonmiddag af stablen, når vi sammen med Beboerhuset Christianshavn sætter bælg og madborgerskab på menuen.
Vi skal smage på forskellige økologiske danske bælgsorter i forskellige teksturer; pandekage, tofu, creme og yoghurt sammen med oktobers lokale økogrønt.
Denne gang får vi besøg af Marie Jeng, stifter af Madland og glødende forkæmper for et retfærdigt madsystem. Hun vil holde en brandtale for madborgeren, så fuglene synger.
Som altid vil der være en lille overraskelse, man kan tage med hjem i køkkenet, kolde økodrikke og masser af hygge ved langbordene. Vi glæder os!
Kulturdistriktet præsenterer i samarbejde med Langelinieskuret Åben Langbordsmiddag – en hyggelig, uformel middag oppe på promenadedækket, når DK’s længste langbord åbnes.
Vi laver 5 serveringer på sensommerens lokale økogrønt, mens lokale barer skænker kolde drikke. Efter middagen er der en god grund til at blive hængende, for der vil man kunne nyde en koncert med Soleima.
Hele året rundt er kålen det eneste bladgrønt, vi rigtig kan regne med. Den er tilgængelig for alle og dyrkes med kærlighed, økologisk og regenerativt hos mange små jordbrug. Den opbevares godt. Og så overrasker kålen os gang på gang med smagsvariationer, tekstur og anvendelsesmuligheder.
Når Rødder går på scenen, vil du få inspiration til to kålserveringer - den ene servering et måltid med preserveret kål og den anden en sideret med frisk bladkål. Begge serveringer komplimenteres med Søtoftes fantastiske mejeriprodukter og begge serveringer med kål fra det regenerative og økologiske jordbrug Lerbjerggård (Andelsgaarde), der forpagtes af Nanna (med på scenen) og Christopher.
Mens Niclas kokkerer vil Nanna fortælle om at dyrke kål, så fuglene synger.
Smagsprøver:
Preserveret hovedkål: Surkål, danske og økologiske ingridærter og Søtoftes yoghurt. Oplev hvordan råvarerne passer godt sammen smagsmæssigt. Det er bælg og fermentering. Det kan udgøre et måltid, der gør dig mæt - det er comfort food i højeste potens.
Frisk bladkål: Ristet bladkål med blåskimmelost fra Søtofte. Det kan være din lækre sidedish eller starter. Vi laver mega god blåskimmelost i Danmark, det skal vi hylde! Bitterheden i bladkålen og den ristede smag er noget nær en perfekt kombi med skimmelosten, fordi råvarerne fremhæver hinandens smagsegenskaber på aller bedste vis.
Værtinde: Trine Krebs
På scenen: Niclas (Rødders køkkenchef), Trine (kålaktivist og økoforkæmper) og Nanna (regenerativ og økologisk jordbruger fra Andelsgaarde)
I anledning af Copenhagen Cooking holder en masse lokale virksomheder stor gadefest på Bygmestervej i Nordvest-kvarteret. Vi slår pjalterne sammen med vinbaren Fire Tyve og ruller langbordet ud.
Sammen serverer vi lækre retter på sommerens bedste økogrønt fra små lokale og regenerative jordbrug. Lokale producenter og barer sørger for en lind strøm af dejlige drikkevarer, der kan købes under arrangementet, mens gadefesten fortsætter med musik på scenen.
Igen i år ruller vi langbordet ud i marken hos Nanna og Christopher og serverer 5 forskellige vegetariske retter med grønt fra marken og råvarer fra de omkringliggende økologiske gårde. I baren kan du købe naturvin, øl, saft og most.
Så er vi klar til næste omgang fredagsbar i Baghaven!
Denne gang med DJ's, Live Musik, Hindsholmpølser og sommerens grøntsager på grillen og selvfølgelig bar under trækronerne i baghaven. Tag kolleger, venner eller familien under armen og kom forbi til dejlig mad og musik
Aftenens program
17.00 Baren åbner & DJ
18.00 Grillhygge med øko-pølser og kartoffelsalat (også vegetarisk udgave)
19.00 Live musik med NV-nabo fra Farvemøllen Daniel Firth
19.30-22 DJ
(petanquebanerne er åbne hele aftenen, hvis nogen føler for en revanche efter sidste fredagsbar)
Vi glæder os til at se jer
GRØN GRISEFEST
Igen i år gentager vi succesen med Æblerov x Rødder 🥳 Glæd dig til endnu et brag af en grøn grisefest med masser af lokalt produceret økogrønt fra små regenerative jordbrug og særligt udvalgte udskæringer af den fynske og fantastiske Hindsholmgris.
Traditionen tro ruller Rødderne langbordene ud på pladsen og tænder op i grillen, mens Æblerøverne sørger for den lækre, danske version af Sangria.
Du får én tallerken spækket med grønt og gris på siden samt en 0,5 cl. kande iskold Sangria for 425 kr.
Alt sammen økologisk og lokalt produceret med omtanke for vores fælles jord.
Vil du lære mere om sæsonens råvarer, hvordan du kan tilberede, sylte, fermentere og smage dig til fantastiske danske, lokale måltider i sæson? Samtidig med, at du får dejlige serveringer? Så er vores Sæsonmiddage i samarbejde med Christianshavns Beboerhus en mulighed.
Den 22. maj inviterer vi for tredie gang til sæsonmiddag ved beboerhusets langborde.
Vi får besøg af regenerativ jordbruger Emma Rej Duckert, der har startet jordbruget Grønt fra Månen. Emma vil fortælle om at starte jordbrug op og om at være en del af det grønne generationsskifte i landbruget. Vores kok Magnus laver en 5-6 lækre serveringer med grønt fra Månen og andre lokale og økologiske småjordbrug. Serveringerne vil være tilsat forskellige fermenter, som giver retterne smæk på smagen, og som Magnus løbende vil fortælle om - hvordan de er lavet, og hvordan fermenterne kan være med til at skabe smagfulde grønne retter hele året rundt.
Du får også en lille fermentvæske med hjem, så du kan afprøve smagsgiveren i dit eget køkken.
Den fulde menu er på vej!
Køb billetter her: https://billetto.dk/e/saesonmiddag-med-rodder-x-beboerhuset-billetter-979674?utm_source=billetto+advertising&utm_medium=billetto&utm_campaign=share&utm_content=2-ep-DK
Middagen koster 250 kr. per person og er støttet af Nordeafonden.
Sammen med Andelsgaarde, Madland og Den Grønne Ungdomsbevægelse inviterer vi til en aften, hvor vi hylder det grønne generationsskifte og det levedygtige landbrug.
Så kom med til samtaler, oplæsning, mad og livemusik. Få et foredrag med bid i om det grønne generationsskifte til snacks fra Rødder.
Hør oplæsning og samtaler om ‘Levedygtigt Landbrugs’ visioner for et jordforbundet og retfærdigt landbrug uden økologiske, økonomiske og sociale kriser. Spis Rødders Chana Dahl på sæsonråvarer og sjældne bælgfrugter. Dans til livemusik fra Live Strings med Live Johansson & Nicolai Kornerup, og gæsteoptræden af Jonas Frølund. Hop i baren og nyd et glas eller to.
Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding. Der er et antal gratis billetter og de findes her: https://madland.dk/manifestfejring-af-levedygtigt-landbrug/
Arrangementet er en del af Madlandsfestival 2024
Program
17.00: Dørene og baren åbner med økologiske drikke og naturvin
17.30: Velkommen til Manifestfejring af ‘Levedygtigt Landbrug’ ved Marie Sainabou Jeng fra Madland
17.40-18.15: Foredrag med bid i: Det grønne generationsskifte og de regenerative dyrkningspraksisser. Mød jordbrugerne Nanna Thomsen fra Lerbjerggård og Anton Scharling Krebs fra Rabarbergaarden og Madland. Modereret af Kristine Gårdhus fra Andelsgaarde.
18.30-20.00: Madbaren åbner for salg af aftensmad tilberedt af Rødder. Køb aftensmad til 90 kr. Menuen står på Rødders Chana Dal på Ingridærter og med forårets spæde grønt og fladbrød.
19.00-19.15: Oplæsning fra ‘Levedygtigt Landbrug’ ved Den Grønne Ungdomsbevægelse
19.30-20.00 Koncert med Live Strings med Live Johansson & Nicolai Kornerup og gæsteoptræden af Jonas Frølund
En koncert med tre musikere som spænder over både den klassiske musik, nordisk folkemusik og jazz.
20.15-20.45: En samtale om livet i jorden og alt det, vi har at vinde ved Den Grønne Ungdomsbevægelse og Sille Skovgaard
21.30: Festen slutter og fortsætter ude i madlandskabet
Vi gentager påskelangbordet fra sidste år og hilser foråret velkommen på Lerbjerggård med en vegetarisk og økologisk påskefrokost i det nye smukke fælleshus. Vi serverer en grøn fortolkning af den klassiske påskefrokost (suppleret med hvad der titter frem på marken), og der vil være naturvin, økoøl og vores egen snaps (plus ikke-alkoholisk alternative). Det bliver hyggeligt, og vi håber I vil med!
Arrangementet er det første i en række foredrag under titlen ”foredrag med bid i” som arrangeres af Andelsgaarde i samarbejde Rødder, der byder på en grøn snack undervejs.
Rødder holder til på Bispevej 4A, 2400 København NV, hvor foredragsrækken vil blive afholdt. Billetter til arrangementet koster 50 kr.
”Foredrag med bid i” er arrangeret af Andelsgaarde i samarbejde med Rødder og dukker op hos Rødderne en 4-5 gange i løbet af 2024. Foredragsrækken behandler landbrugets aktuelle problemer sammen med foredragsholdere med holdninger og bid i, som har en dyb viden og store ambitioner om et anderledes landbrug.
Suhrs højskoles gastrolinje kommer med i køkkenet og sammen byder vi på en hyggelig og velsmagende langbordsmiddag inspireret af det danske efterår.
Menuen bliver sammensat af gastrolinjens dygtige elever og vores garvede kokke ud fra et udvalg af danske råvarer fra Lerbjerggård og med frisk fanget dansk fisk.
Middagen består af 5-serveringer og vil være bygget op omkring økologisk, bæredygtig og lokal fødevareproduktion. Menuen vil være overvejende plantebaseret, og vi garanterer masser af velsmag og grønne overraskelser!
Middagen finder sted i vores hyggelige køkken og event space i den tidligere vinylfabrik Pladefabrikken i det spirende NordVest-kvarter.
Kom og vær med til at spise efteråret ind med masser af hygge og fantastiske råvarer på menuen!
Suhrs x Rødder
Det er efterårsferie, og sæsonen går på hæld på Lerbjerggård. Derfor skal vi høste, hygge og spise, hvad marken byder på, inden de kolde vintermåneder tager over.
Det sker
Der vil være markarbejde i løbet af dagen, snobrød for børnene og kaffe og kage til nemme priser fra kl.12. Kl. 17 serverer vi dagens høst indtil kl.20. Maden er god for både børn og voksne og alt er øko og fra lokale producenter i Halsnæs.
Vi anbefaler, at I køber billet til maden på forhånd, men det er også muligt at tage chancen og købe på dagen.
Menu
Græskarcreme, fermenterede græskarkerner, byg og grønt fra marken. Serveret med Rødders surdejsbrød
Om Lerbjerggård
Lerbjerggård er en del af Andelsgaarde og ligger i Melby nord for København. Det er et fantastisk regenerativt jordbrug drevet af ildsjælene Nanna og Christoffer. Det tager under en time med bil at komme til gården, og toget går lige til døren: https://www.andelsgaarde.dk/vores-garde/
Adresse: Melbyvej 129, 3370 Melby.
Til høstfesten har vi sammensat et dejligt picnic måltid, som du har mulighed for selv at gå rundt og "høste" hos Andelsgaarde, Flere Fugle, Fire Tyve og Rødder, som alle bidrager med lækkert indhold til et sammensat måltid.
Du får udleveret en tjekliste, der leder dig forbi alle stederne, hvor du "høster"/indsamler forskellige komponenter til måltidet, som du til sidst kan nyde ved det store langbord, der kommer til at stå ned af Rentemestervej.
Alt indholdet er VEGETARISK og sammensat med fokus på sæsonen og økologi.
For 375 kr. får du et komplet måltid til to personer - vi opfordrer alle til at tage deres egen kurv og service med, for at passe på kloden, men der er også mulighed for at tilkøbe kurv + service i begrænset omfang.
Adresse: Rentemestervej 57, 2400 København NV
Det grønne køkken på grøntmarked med Trine krebs og kål. Mere info snarest!
Grillhygge for børn og voksne
Søndag den 4. juni, kl. 13-15 Torvehallerne KBH – sommermarked
Mette Jægerinden tilbereder sommerbuk over bål, og Esben Grundtvig griller kål. De vilde hapsere serveres fra kl.14 ish. Kom forbi med familien, der er ingen tilmelding.