Æblerov x Rødder - Grøn Grisefest på Heartland
jun.
14.
1.00 PM13.00

Æblerov x Rødder - Grøn Grisefest på Heartland

 GRØN GRISEFEST

Igen i år gentager vi succesen med Æblerov x Rødder!

 

Glæd dig til endnu et brag af en grøn grisefest med masser af lokalt produceret økogrønt fra små regenerative jordbrug og særligt udvalgte udskæringer af den fynske og fantastiske Hindsholmgris.

 

Traditionen tro ruller Rødderne langbordene ud på pladsen og tænder op i grillen, mens Æblerøverne sørger for den lækre, danske version af Sangria.

 

Du får én tallerken spækket med grønt og gris på siden samt en 0,5 cl. kande iskold Sangria for 425 kr.

Alt sammen økologisk og lokalt produceret med omtanke for vores fælles jord.

 

Fredag d. 14/6 kl 13

 

Se begivenhed →

Manifestfejring af ‘Levedygtigt Landbrug’
apr.
18.
5.00 PM17.00

Manifestfejring af ‘Levedygtigt Landbrug’

Sammen med Andelsgaarde, Madland og Den Grønne Ungdomsbevægelse inviterer vi til en aften, hvor vi hylder det grønne generationsskifte og det levedygtige landbrug.

Så kom med til samtaler, oplæsning, mad og livemusik. Få et foredrag med bid i om det grønne generationsskifte til snacks fra Rødder.

Hør oplæsning og samtaler om ‘Levedygtigt Landbrugs’ visioner for et jordforbundet og retfærdigt landbrug uden økologiske, økonomiske og sociale kriser. Spis Rødders Chana Dahl på sæsonråvarer og sjældne bælgfrugter. Dans til livemusik fra Live Strings med Live Johansson & Nicolai Kornerup, og gæsteoptræden af Jonas Frølund. Hop i baren og nyd et glas eller to.

Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding. Der er et antal gratis billetter og de findes her: https://madland.dk/manifestfejring-af-levedygtigt-landbrug/

 Arrangementet er en del af Madlandsfestival 2024

Program

17.00: Dørene og baren åbner med økologiske drikke og naturvin

17.30: Velkommen til Manifestfejring af ‘Levedygtigt Landbrug’ ved Marie Sainabou Jeng fra Madland

17.40-18.15: Foredrag med bid i: Det grønne generationsskifte og de regenerative dyrkningspraksisser. Mød jordbrugerne Nanna Thomsen fra Lerbjerggård og Anton Scharling Krebs fra Rabarbergaarden og Madland. Modereret af Kristine Gårdhus fra Andelsgaarde.

18.30-20.00: Madbaren åbner for salg af aftensmad tilberedt af Rødder. Køb aftensmad til 90 kr. Menuen står på Rødders Chana Dal på Ingridærter og med forårets spæde grønt og fladbrød.

19.00-19.15: Oplæsning fra ‘Levedygtigt Landbrug’ ved Den Grønne Ungdomsbevægelse

19.30-20.00 Koncert med Live Strings med Live Johansson & Nicolai Kornerup og gæsteoptræden af Jonas Frølund
En koncert med tre musikere som spænder over både den klassiske musik, nordisk folkemusik og jazz.

20.15-20.45: En samtale om livet i jorden og alt det, vi har at vinde ved Den Grønne Ungdomsbevægelse og Sille Skovgaard

21.30: Festen slutter og fortsætter ude i madlandskabet

Se begivenhed →
Påskefrokost på Lerbjerggård
mar.
28.
1.00 PM13.00

Påskefrokost på Lerbjerggård

Vi gentager påskelangbordet fra sidste år og hilser foråret velkommen på Lerbjerggård med en vegetarisk og økologisk påskefrokost i det nye smukke fælleshus. Vi serverer en grøn fortolkning af den klassiske påskefrokost (suppleret med hvad der titter frem på marken), og der vil være naturvin, økoøl og vores egen snaps (plus ikke-alkoholisk alternative). Det bliver hyggeligt, og vi håber I vil med!

Se begivenhed →
Foredrag med bid i: En historisk klimaretssag
mar.
12.
4.30 PM16.30

Foredrag med bid i: En historisk klimaretssag

Arrangementet er det første i en række foredrag under titlen ”foredrag med bid i” som arrangeres af Andelsgaarde i samarbejde Rødder, der byder på en grøn snack undervejs.

Rødder holder til på Bispevej 4A, 2400 København NV, hvor foredragsrækken vil blive afholdt. Billetter til arrangementet koster 50 kr.

 

 

”Foredrag med bid i” er arrangeret af Andelsgaarde i samarbejde med Rødder og dukker op hos Rødderne en 4-5 gange i løbet af 2024. Foredragsrækken behandler landbrugets aktuelle problemer sammen med foredragsholdere med holdninger og bid i, som har en dyb viden og store ambitioner om et anderledes landbrug.

Se begivenhed →
Sæsonmiddag - Beboerhuset x Rødder
feb.
21.
til 22. feb.

Sæsonmiddag - Beboerhuset x Rødder

  • christianshavns Beboerhus (kort)
  • Google kalender ICS

Vil du lære mere om sæsonens råvarer, hvordan du kan tilberede, sylte, fermentere og smage dig til fantastiske danske, lokale måltider i sæson? Samtidig med, at du får dejlige serveringer?

Så kom til vores anden sæsonmiddag - vinteredition!

Vi serverer lækre retter med sæsonens afgrøder fra lokale producenter og inspirerer til, hvordan du selv får gang i gryderne. Denne gang har vi inviteret den fantastiske ildsjæl og glødende forkæmper for danske, økologiske råvarer Trine Krebs og spreder den vildeste KÅL-BONANZA-ENERGI. Fordi, er der nogen der kan fortælle om kål og sæsonens grøntsager - så er det Trine!

Tjek hendes blog ud her: www.merelivilandet.dk/omtrinekrebs

Du får også en lille sæsongrøntsag med hjem, så du kan prøve noget af derhjemme, som du lærer på aftenen!

Menu

Menu

Starter

Brød med grønkålschimichurri

Hummus med pulver af kålstokke

Bechamelgratineret hovedkål

Smørstegt kåldolmer med fyld af linser, kål og vin serveret med løg i reduceret kålstokkebouillon og persilleolie

Brændt kål med rehydrerede kartofler, surkål, persille og ristet boghvede

Vi glæder os helt vildt - du kan købe billetter her i eventet eller her:
https://billetto.dk/.../saesonmiddag-med-rodder-x...

Middagen koster 200 kr. per person og er støttet af Nordeafonden.

Se begivenhed →
Spis efteråret ind - Suhrs x Rødder
okt.
31.
5.00 PM17.00

Spis efteråret ind - Suhrs x Rødder

Suhrs højskoles gastrolinje kommer med i køkkenet og sammen byder vi på en hyggelig og velsmagende langbordsmiddag inspireret af det danske efterår. 
Menuen bliver sammensat af gastrolinjens dygtige elever og vores garvede kokke ud fra et udvalg af danske råvarer fra Lerbjerggård og med frisk fanget dansk fisk. 
Middagen består af 5-serveringer og vil være bygget op omkring økologisk, bæredygtig og lokal fødevareproduktion. Menuen vil være overvejende plantebaseret, og vi garanterer masser af velsmag og grønne overraskelser!

Middagen finder sted i vores hyggelige køkken og event space i den tidligere vinylfabrik Pladefabrikken i det spirende NordVest-kvarter.

Kom og vær med til at spise efteråret ind med masser af hygge og fantastiske råvarer på menuen!

Suhrs x Rødder

Se begivenhed →
Andelsgaarde x Rødder - Høstmiddag, markarbejde og hygge på Lerbjerggård
okt.
14.
12.00 PM12.00

Andelsgaarde x Rødder - Høstmiddag, markarbejde og hygge på Lerbjerggård

Høsthygge og røddergryde på Lerbjerggård

Præsenteres af Rødder x Andelsgaarde


Det er efterårsferie, og sæsonen går på hæld på Lerbjerggård. Derfor skal vi høste, hygge og spise, hvad marken byder på, inden de kolde vintermåneder tager over. 

 

Det sker

Der vil være markarbejde i løbet af dagen, snobrød for børnene og kaffe og kage til nemme priser fra kl.12. Kl. 17 serverer vi dagens høst indtil kl.20. Maden er god for både børn og voksne og alt er øko og fra lokale producenter i Halsnæs.

Vi anbefaler, at I køber billet til maden på forhånd, men det er også muligt at tage chancen og købe på dagen. 

 

Menu

Græskarcreme, fermenterede græskarkerner, byg og grønt fra marken. Serveret med Rødders surdejsbrød

 

 

Om Lerbjerggård

Lerbjerggård er en del af Andelsgaarde og ligger i Melby nord for København. Det er et fantastisk regenerativt jordbrug drevet af ildsjælene Nanna og Christoffer. Det tager under en time med bil at komme til gården, og toget går lige til døren: https://www.andelsgaarde.dk/vores-garde/


Adresse: Melbyvej 129, 3370 Melby.

Se begivenhed →
Høstfest og langbords-picnic i Demokrati Garage
sep.
29.
3.00 PM15.00

Høstfest og langbords-picnic i Demokrati Garage

Langbords picnic // Høstfest i Rentemesterkvarteret

Præsenteres af Demokrati Garage


Til høstfesten har vi sammensat et dejligt picnic måltid, som du har mulighed for selv at gå rundt og "høste" hos Andelsgaarde, Flere Fugle, Fire Tyve og Rødder, som alle bidrager med lækkert indhold til et sammensat måltid. 

Du får udleveret en tjekliste, der leder dig forbi alle stederne, hvor du "høster"/indsamler forskellige komponenter til måltidet, som du til sidst kan nyde ved det store langbord, der kommer til at stå ned af Rentemestervej. 

Alt indholdet er VEGETARISK og sammensat med fokus på sæsonen og økologi. 

For 375 kr. får du et komplet måltid til to personer - vi opfordrer alle til at tage deres egen kurv og service med, for at passe på kloden, men der er også mulighed for at tilkøbe kurv + service i begrænset omfang. 


Adresse: Rentemestervej 57, 2400 København NV

Se begivenhed →
Sæsonåbning på Lerbjergaard med Andelsgårde
jun.
3.
til 4. jun.

Sæsonåbning på Lerbjergaard med Andelsgårde

juni 3 @ 11:00 - 15:00

Kom til åbent hus hos Nanna og Christopher på Lerbjerggård.

Kom på markvandring med Nanna, som vil fortælle om de regenerative principper, der ligger bag dyrkningen af jorden. Giv Christopher en hånd med i skovlandbruget, hvor træerne har brug for kærlig pleje. Hør om Andelsgaarde og hvad status er på vores mange projekter.

Vi laver lidt lækker mad til 100 kr, og I kan købe drikkevarer, inkl. te og kaffe

Se begivenhed →
Kål året rundt - Rødder på Madens Folkemøde
jun.
2.
2.00 PM14.00

Kål året rundt - Rødder på Madens Folkemøde

Kålen er med sine ca. 30 arter og gode egenskaber grøntsagssvaret på vores bedste ven hunden. Hele året rundt er kålen det eneste bladgrønt, vi rigtig kan regne med. Den dyrkes i Danmark. Den opbevares godt. Og den overrasker gang på gang med uforbeholden kærlighed.

 

”Kål hele året rundt” handler om, hvordan vi udnytter kålens potentiale i alle sæsoner med alle de smagsvariationer, som kålen byder på; Hvad skal vi huske, og hvornår skal vi gemme hvad?

I Rødders Køkken det vi kalder ”kålens årshjul”.

 

Der vil blive serveret smagsprøver, der viser kålens diversitet. Køkkenchef i Rødders Køkken Niclas vil blandt andet vise, hvordan han bruger smagsgiverne grønsurkålspulver og de -og rehydredet surkål i køkkenet.

 

Den grønne scene kl.14-14.45

Værtinde: Trine Krebs

Se begivenhed →
Flying Couch X Rødder
maj
11.
12.00 PM12.00

Flying Couch X Rødder

Vi har slået pjalterne sammen med Flying Couch Brewing og inviterer til frokost ved langbordet torsdag den 11. maj i vores fælles hood kbh. NV.

Det er forårets lokale og økologiske råvarer sammen med øllet som udgør hovedingredienserne. Frokosten er vegetarisk med elementer af øl.

Vegetarisk frokost med Rødders Køkken

 Kl. 12.00 - 13.00 

3 stykker smørrebrød for 150 kr. plus drikkevarer
- Rugbrød med øl,  og grøntsager bagt i mæsk

Billetter købes her.

Se begivenhed →
Opening! Fredagsbar, DJ og smovsemad i Pladefabrikken
apr.
28.
4.00 PM16.00

Opening! Fredagsbar, DJ og smovsemad i Pladefabrikken

Sæt kryds i kalenderen 28. april hvor vi inviterer til åbning af vores event spaces og køkken i Pladefabrikken!

Nu har vi været i NV et godt stykke tid, og vi vil gerne hilse på jer i området og vise jer, hvad vi laver hos Rødder bag buskene på Bispevej:)

Der bliver både vådt og tørt til nemme priser .

Fra kl. 16-17 er der arrangement for virksomheder
Fra kl. 17-22 er fredagsbaren åben for alle med musik, DJ og smovsemad.

Håber vi ses!
på vegne af Pladefabrikkens virksomhedsfællesskab Rødder x Melin Vin x Cph Grooming

Bispevej 4a, 2400 København NV
Fredag: den 28. april
Kl. 16.00-22.00

Tilmeld jer her via vores facebookevent hvis I kommer eller skriv til os på info@rodder.dk

Se begivenhed →
Housewarming på Lerbjergaard
feb.
4.
til 5. feb.

Housewarming på Lerbjergaard

  • Andelsgaarde, Lerbjergaard (kort)
  • Google kalender ICS

Vær med til at fejre Andelsgaardes nye fælleshus på Lerbjerggård. Arkitekt Kristoffer Tejlgaard vil fortælle om tankerne bag det smukke hus, og vores foreningsdirektør Jacob Westergaard Madsen vil fortælle om planerne for 2023, Nanna og Christopher giver en tur i marken, og Rødder serverer vintercassoulet på markens udbud af grønt.

Se begivenhed →
Hent din øko-juleand
dec.
22.
4.00 AM04.00

Hent din øko-juleand

Igen i år får vi et parti lækre økoænder fra Dalbakkegaard leveret op til juleaften.
Prisen er 155 kr./kg, og de vejer 3-4 kg.
De kan forudbestilles indtil den 16. december eller så længe lager haves. Og så skal de hentes hos os den 22. december.
Når du henter ænder, kan du med fordel samtidig tanke op med andre lækkerier til julebordet.
Forudbestil din and her - og se hvad vi ellers har af julelækkerier (der vil løbende blive tilføjet til listen)

Se begivenhed →
Netværksmøde for kreative og håndværk i Nordvest
nov.
23.
4.00 AM04.00

Netværksmøde for kreative og håndværk i Nordvest

Kultur- og Fritidsforvaltningen inviterer i samarbejde med Rødder til opfølgende netværksmøde for håndværk og kreative i Nordvest.

 

Det foregår onsdag d. 23. november kl. 16:00-17:30 hos Rødder, Bispevej 4A, 2400 KBH NV.

 Program

På mødet vil Jesper Ole Jensen, seniorforsker hos BUILD på Aalborg Universitet, give et indblik i, hvordan forskellige netværksmodeller kan løfte det lokale samarbejde mellem områdets erhverv, kommune og øvrige aktører efterfulgt af debat og input til en fælles vision, der kan styrke miljøet for kreative & håndværk i fremtidens Nordvest.

Efter oplæg og debat vil der være mulighed for at møde andre lokale aktører og mulige samarbejdspartnere.

Tilmeldingsfrist senest mandag d. 21. november via:

Mail: VW9j@kk.dk

Tlf.: +45 2345 7905

 

Se begivenhed →
Himmelstorm Festival - Rødder x Torup Spisehus
jul.
30.
6.00 PM18.00

Himmelstorm Festival - Rødder x Torup Spisehus

Langbordsmiddag under Himmelstorm

Få de dejlige råvarer fra Halsnæs på tallerkenen og naturens vin i glasset, når vi sammen med Torup Spisehus dækker langbordet op under årets største Himmelstorm.

Vi skal spise det, som marken giver os på dagen, og hvad Halsnæs' fantastiske spisekammer ellers byder på. Vi garanterer masser af økogrønt og et måltid med masser af smag og kraft.  

Vi laver 4 serveringer bestående af primært grønt fra Nanna og Christopher (Andelsgårde) suppleret med dejligt lokal kød fra Engmosegaard samt fantastiske mejeriprodukter fra Tothaven.

Den endelige menu kommer senere.

Der kan tilkøbes naturvin, øl og andet godt til middagen.

OM Himmelstorm Festivalen

Himmelstorm er en lille bæredygtig festival i økobyen Dyssekilde, som har eksisteret siden 2011 – men har holdt ufrivillig corona-pause de sidste 2 år. Her er musik, gøgl, workshop, nycirkus, kunst for alle – i alle aldre. https://himmelstorm.dk/

 OM Rødder og Torup Spisehus

Esben fra Rødder og Johs og Sarah fra Torup Spisehus deler kærligheden til det gode måltid skabt på de bedste lokale, økoråvarer i sæson serveret i hyggelige rammer - helt uden dikkedarer. Torup Spisehus er et dejligt spisested lokaliseret i Dyssekilde, hvor der serveres måltider baseret råvarer fra de helt nære gårde. Rødder har gennem flere år lavet langbordsmiddage i Halsnæs og bruger til hverdag områdets fantastiske råvarer i deres Kantine i København.

Se begivenhed →
Rødder x Andelsgårde - Langbord i marken
jul.
2.
6.30 PM18.30

Rødder x Andelsgårde - Langbord i marken

Middag & Markvandring

Kom med når Rødder og Andelsgaarde slår langbordene op i marken på Lerbjerggaard.

Rødder serverer et dejligt, vegetarisk måltid på dagens bedste udvalg fra marken, og hvad Halsnæs' fantastiske øko-spisekammer ellers byder på.

Billetterne koster 300 kr. 

Vi serverer snacks plus fire retter, og der kan købes et godt udvalg af naturvin, lokal øl og hjemmelavet saft i baren.

Vi spiser fra kl.18.30 og hvis du har lyst, kan du starte ud med en markvandring fra kl.17.30 med Nanna og Christopher, der forvalter gården og står for dyrkningen af de fantastiske grøntsager, som vi efterfølgende skal sætte gaflen i.

Se begivenhed →
UDSOLGT - Grill og langbord i Pladefabrikken
jun.
24.
5.00 PM17.00

UDSOLGT - Grill og langbord i Pladefabrikken

Inden alle smutter på sommerferie vil vi gerne invitere på sommerhygge. Vi tænder op for grillen, smider en masse dejlige lokale råvarer på og åbner for naturvinsbaren. Vi håber I vil sætte kryds i kalenderen og tilbringe en aften i vores lille grønne gård.

Den står på lam og fladbrød, masser af grønt og dip og chutney for 200kr. Vegetarisk mulighed med svampe i stedet for lamb.

Se begivenhed →
Heartland - Rødder x Æblerov
jun.
4.
1.00 PM13.00

Heartland - Rødder x Æblerov

Restaurant
Lørdag d. 4. juni kl. 13.00
Kom med til Grisefest med Æblerov & Rødder! Vi tænder op i grillen, og disker op med måske verdens bedste gris fra Hindsholm med tilbehør, samt Æblerovs danske version af Sangria. Du får én tallerken gris med tilbehør samt en 0,5 cl. kande iskold Sangria for 350 kr.

Se begivenhed →
Debat på Madens Folkemøde - måltider der passer på jorden
jun.
3.
12.15 PM12.15

Debat på Madens Folkemøde - måltider der passer på jorden

Fødevareindustrien spiller en central rolle i den grønne omstilling. I Danmark udgør landbruget alene 30% af den samlede udledning. Samtidig vokser både befolkning, købekraft og madspild.

De nye kostråd kan reducere egen udledning betragteligt, men overgangen fra kød til grønne alternativer er svær. Vaner, livsstil og økonomi er barrierer.

Frokosten i vores kantiner er en vigtig platform, når madvaner skal ændres. Valg og behandling af råvarer skal ændres. Og råvarer i sæson og kort transport skal prioriteres.  

Vi skal udvikle vores fødevarer bæredygtigt, nu hvor klimakrise og befolkningstilvækst sætter helt nye standarder. Hvordan gør vi det med omtanke for fællesskabet og jorden?

Paneldeltagere:
Nanna Thomsen
Forvalter, Lerbjerggård, økologisk grøntsagsdyrkning

Michael Minter
Programchef, Fremtidens Fødevarer i Concito

Max Schellenbauer
Salg- og marketing direktør, Nordic Harvest

Esben Grundtvig
Iværksætter og kogemand, Rødder

Se begivenhed →