Opskrift

Langtidsstegt and med Rødders julerødkål

Rødder_ChrisTonnesen_29687 (1) 2.jpg

And:

1 stk økoand 3,5-4 kg.
1 kg æbler
Svesker
1 sellerihoved
4 gulerødder
4 løg
Lidt andefedt
Salt + peber

Tag indmaden ud og klip vingespidser af og læg halsen til side. gnid anden indvendig med salt og peber. Skær æbler i grov stykker og steg stil og roligt på en pande med lidt andefedt til de er møre. Vend dem med sveskerne og fyld dem i anden. Luk med kødnål. Krydr anden udvendig med salt og peber og kom den i en kold ovn. I bunden af bradepanden hældes en halv flaske rødvin og halv liter vand samt halvdelen af grøntsagerne. Tænd ovnen på 120 grader og steg anden ca. 4-4,5 timer.

Brun vingespidser og hals af i en gryde. Tilsæt de resterende grøntsager, laurbærblade og hæld vin på. Lad det fordampe lidt og dæk herefter med vand. Lad fonden kog ca. 4-5 timer. Hvis du har nogle eller kyllingeskrog er det selvfølgelig at foretrække, da det kan give endnu mere smag til fonden. Nå den er kogt ind sigtes den og sættes til side.

Når anden er færdig tages den ud og trække min 30 min. Inden den skæres. Mens stegen Sigt fedtet fra væden i br

Rødders julerødkål:

1 spsk. Andefedt
1 rødkålshoved
2 dl æblemost
2 dl kirsebærvin f.eks. fra Frederiksdal
3 dl. Æbleeddike
2 dl sukker
3 Kanelstænger
Laurbærblade
Lidt revet muskat
Lidt knust korianderfrø
Salt + peber

Skær rødkålen groft ud. Bland de øvrige ingredienser i og lad rødkålen simre i ca. 40 min til den er mør men stadig har bid.