Vine til Rødders Nytårsmenu 2018

 
 

I samarbejde med de kompetente naturvinsfolk fra Melin Vin, har vi sammensat en række vine, der passer til dette års nytårsmenu. Du kan enten bestille flasker eller hele vinpakken.

Domaine Lelarge Pugeot
Tradition Extra Brut 2014
(Pinot Meunier, Chardonnay & Pinot Noir)

375, -

Nytårsaften er en af årets vigtigste fester, og det er derfor vigtigt at starte helt rigtigt. Her er Champagne det rigtige bud. Lelarge Pugeot er et tudsegammelt familiedomæne, der arbejder med stor respekt for naturen, og et af de få huse i Champagne, der er økologisk certificerede. Du får en fyldig stil Champagne i den tørre ende af skalaen, der smager så dejligt, at du næsten glemmer at høre på dronningen.

 

Domaine des Sarradels
Al Canon 2017 
(Macabeu, Grenache Gris & Carignan Blanc)

155, -

Remi Synadinos Koval var egentlig sommelier, men valgte i stedet at lave vin. Han slog sig ned i Roussillon sammen med sin familie, hvor han i dag laver nogle meget originale vine, som repræsenterer det lokale terroir. Al Canon er hans hvide vin: fyldig, aromatisk og legende, måske endda lidt eksotisk. Den bløde og aromatiske stil passer rigtig godt til den cremede bisque eller jordskokkesuppen. 

 

Domaine de Marras
Lou Paradou 2016 
(Carignan)

160, -

Mørk, næsten sort, vin på gamle stokke Carignan i Corbières i det sydlige Frankrig. Manden bag hedder Sebastien Prunet, og dette er den eneste vin han laver. Men hvorfor egentlig lave flere forskellige når denne smager sååå godt? Det er en stor vin, der passer til de store smagsoplevelser i hovedretten: vil Retten vil have brug for en stærk partner, men også en vin der er drikkelig og smidig. Lou Paradou har alt det og mere, farligt nemt at drikke. God fornøjelse!

 

Domaine La Vignereuse
Fizz à Papa 2015
(Mauzac)

175, -

Den kvindelige vinproducent Marine Leys har siden 2014 lavet vin i Gaillac. Hun kan lide at bruge gamle og særlige druesorter til at lave vin af. Denne er er en sjov, lidt sød mousserende vin, lavet af Mauzac druen. Super afbalanceret men også rustik og feminin. Forvirret? Det giver mening når du drikker den. Sådan en slags vin, hvor man stadig er i stand til danse efterfølgende (eller imens).

 

Total pris for hele pakken (uden Champagne): 445,